Loomakaitsjad kahtlevad, kas päästetud karupoeg jäi üksinda metsas ellu

Reporter.ee
Copy

Nädala alguses sai häirekeskus teate, et Tallinna-Tartu maanteel Tõrenurmes on loomatõkkeaia külge jäänud kinni väike karupoeg.

Päästeamet aitas looma küll tagasi metsa, kuid karupoeg oli varsti inimeste keskel tagasi. Seepeale otsustas Keskkonnaamet ise karupoja metsa viia lootuses, et ta kohtub seal oma emaga. Loomakaitsjad leiavad, et Keskkonnaamet poleks tohtinud karupoega üksinda jätta.

«Tegelikult on kolm päeva see kõige kriitilisem aeg, kus pojal on jõudu karjuda ema. Pärast seda jääb ta ellujäämisrežiimile, kus ta enam ei karju – metsa viies jääb ta ootama nälga, surma või ema, kes kogemata ta leiab,» selgitas Eesti Metsloomaühingu esindaja Virge Võsujalg Reporterile. «Kui nemad emaga kokku ei saanud, siis täna ta hääbub seal. Süüa tal ju ei ole mitte midagi».

Kas karupoeg jäi ellu?

Keskkonnaameti peaspetsialisi Karmel Ritsoni sõnul loodetakse, et loom kohtus siiski metsas oma emaga. «Me vabastasime karupoja metsatukka, kus oli näha värskeid täiskasvanu karu jälgi,» ütles ta.

Sõnajala silmis oleks Keskkonnaamet pidanud veenduma, et seal metsas karuema tõesti elab ning jäljed kuuluvad talle, mitte isakarule.

Samuti ei pea loomakaitsjad õigeks, et Keskkonnaamet viis karupoja metsa inimese jope sees, mis võis loomale inimese lõhna külge jätta. «Paraku tolles olukorras pidime reageerima käepäraste vahenditega. Kõikide murede leevenduseks võin öelda, et tegu oli väga kandmata jopega,» sõnas ta.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles